De paaskaarsen van 2019.
Eenvoudig te bestellen

Paaskaarsen 2019

07-01-2019

De drie modellen voor de paaskaarsen van 2019 zijn gereed. Met trots kunnen we ze u presenteren.

Model no. 1     Lam Gods.

Het lam Gods staat symbool voor Christus. Het verwijst naar het lijden en sterven van Jezus Christus, die als een weerloos lam geofferd werd. Christus’ offerdood aan het kruis neemt de zonden der wereld weg en overwint de dood. Het lam is symbool van het Nieuwe Verbond.

Een mooie versiering welke herkenbaar en duidelijk is.

Model no. 2    Verrezen Christus

Met Pasen vieren we dat Jezus is opgestaan uit de dood. Hij heeft de   dood overwonnen. Hij bevrijdt ons van de dood en de angst ervoor. Hij trekt ons voort, naar het eeuwig leven.    

Deze strakke versiering is mooi in zijn eenvoud met de kleuren geel, wit en goud. De kleuren van Pasen en de overwinning.   

Model no. 3     Pelikaan.

De pelikaan, die zijn borst opende om zijn jongeren met zijn eigen bloed te voeden, is een symbool van Christus die zich voor de zijnen heeft gegeven.    

Deze traditionele beeltenis is rijk aan symboliek.          

.

Zoals ieder jaar is het voor ons een uitdaging en een genoegen liturgisch verantwoorde paaskaarsen te maken. We gebruiken symbolen en kleuren welke passend zijn voor Pasen. De alfa en omega plaatsen we boven en onder het kruis en de cijfers van het nieuwe jaar staan, indien mogelijk,  rondom het kruis.

https://www.cobbenhagenkaarsen.nl/webshop/catalog/religieus/paaskaarsen/paaskaarsen-2019.html

« Terug naar overzicht